Tomáš Tomeček jí sušené maso
26.4.2018

Tomáš Tomeček jí sušené maso

Známý český matador dálkových soutěží Tomáš Tomeček, který na letošním 10. ročníku Africa Eco Race získal stříbrnou trofej, když ve svém kamionu Tatra zcela sám a bez dalších členů posádky překonal všechny nástrahy afrických dun, má velice rád sušené maso.

V čem vidí Tomáš hlavní výhody?

Tomáš Tomeček při dálkové soutěži Africa Eco Race potřebuje jíst potraviny, které mu dodají energii a sílu, i když na jídlo při závodě většinou není čas. „Sušené maso mi moc chutná, navíc, když jsem na závodě, na jídlo opravdu není moc času. Jerky je proto ideální, protože je dobré, skladné a mám po něm dost energie do závodu.“

Proč je sušené maso oblíbené?

Není se čemu divit, vysušené maso totiž obsahuje velké množství bílkovin. Právě specifická příprava, kdy se z masa po odstranění tuků dostane při sušení veškerá voda a zůstanou pouze bílkoviny, je pro organismus velmi prospěšná. Jerky obsahují více než 60 % bílkovin, což má málokterá jiná potravina.

Chci koupit jerky v e-shopu

Vysoká nutriční hodnota nejen na cesty

Vzhledem k již zmíněnému složení je sušené maso ideálním doplňkem stravy s velmi vysokou nutriční hodnotu. Zejména sportovci ho proto užívají k doplnění proteinů po sportovním výkonu.

Je tedy ideální vzít si s sebou balíček masa do fitka či na jakýkoli jiný trénink, ale třeba i na tak těžký závod jakým je Africa Eco Race!

Tomáš Tomeček

 

Ať víte, co jíte

Sledovat složení, původ a kvalitu potravin je u většiny lidí naprostou samozřejmostí. A to je dobře. Podívejte se, z jakého masa jerky vyrábíme, a pochutnejte si na této české regionální pochoutce ještě víc. Zajímá vás podrobnosti? Napište nám, rádi vám o sušeném mase Fine Gusto prozradíme další zajímavosti.

Fine Gusto vám přeje dobrou chuť a Tomášovi spoustu vyhraných závodů!

4