16.6.2018
Forbes: Maso ze sušičky
Pavel Doležal a David Novák, zakladatelé Fine Gusto, prozradili časopisu Forbes, jak před třemi lety založili čistokrevný startup na zelené louce a také promluvili o tom, jak bylo obtížné dostat své výrobky na trh. Jaké jsou jejich plány a hranice? Více se dočtete v článku níže.
30.6.2017
Kilogram sušeného masa od českého výrobce stojí 2400 korun
Kilogram sušeného hovězího masa od jednoho z předních českých výrobců Fine Gusto Nature stojí v maloobchodní síti kolem 2400 korun za kilogram. Firma, která nabízí 25gramová balení po 60 korunách, říká, že cena je férová...
29.6.2017
Pardubická firma Fine Gusto chce být největším výrobcem sušeného masa v Evropě
Pardubická společnost Fine Gusto se chce stát největším výrobcem sušeného masa v Evropě. Firma také připravuje nové produkty do školy se sníženým obsahem soli, které by mohly splňovat tzv. „pamlskovou vyhlášku“, jež omezuje okruh povolených potravin prodávaných ve školách...
30.7.2016
České potraviny se v zahraničí skrývají za značky řetězců. Na Západě věří jen výjimkám
Zahraniční obchodní řetězce českým výrobcům potravin příliš nevěří. "Pořád jsme vnímaní jako dodavatelé z východní Evropy," říká zástupce kanceláře CzechTrade v Německu Adam Jareš. Samostatně se podařilo prorazit třeba firmám Emco či Hamé...
4.3.2016
Se sušeným masem se dostali do řetězců, nyní zkoušejí Německo
Veletrh v Německu předčil očekávání firmy a přinesl jí mnoho důležitých kontaktů. Dosud Fine Gusto své výrobky bez éček a konzervantů prodávala na českém a slovenském trhu...
3.3.2016
České sušené maso zkouší dobýt Německo
Pardubická firma Fine Gusto, která se věnuje zdravé výživě, se po úspěchu na českém trhu soustředí na export. Spolu s německým zastoupením CzechTrade v Düsseldorfu plánuje oslovit německé řetězce...
30.10.2014
Je sušené maso opravdu drahé?
V poslední době se objevuje zajímavý paradox. S příchodem pořadů typu jídlo s.r.o. , série pořadů pana Pohlreicha a dalších si lidé začínají uvědomovat, že nekvalitních potravin jsou plné regály...