Z jakého masa vyrábíme naše jerky?
9.10.2017

Z jakého masa vyrábíme naše jerky?

Pro výrobu dobrých jerky je důležité kvalitní maso. Ve Fine Gusto si zakládáme na těch nejlepších surovinách, proto jsme se rozhodli, že vás seznámíme s tím, jaké maso pro výrobu jerky používáme. Dozvíte se tak, jaké maso vybíráme, odkud pochází i to, jak jej upravujeme.

Ve Fine Gusto maso pečlivě vybíráme

Maso si sušíme sami přímo v Pardubicích a k jeho výrobě používáme pouze vybrané kusy libového masa z farem od menších zemědělců. Jemně nasolené plátky masa, které mají vždy méně než 2 procenta soli, sušíme po dobu několika hodin tak, aby si zachovaly správnou chuť. A z jakého masa naše jerky jsou?

Hovězí jerky

K sušení jerky používáme vybrané kusy libového vrchního šálu kýty hovězího masa, které je z býků mladších než dva roky. Lehce nasolené plátky, silné přibližně 4 mm a sušené po dobu několika hodin, si zachovají výbornou chuť hovězího masa. Prvotřídní hovězí maso získáváme především z vybraných malochovů z České republiky, případně ze Slovenska a dalších evropských zemí.

Chci koupit v e-shopu

Krůtí jerky

Krůtí maso jsme pro naše jerky zvolili proto, že vývoj krůt nelze ovlivnit steroidy a jinými hormonálními prostředky, které by mohly negativně ovlivnit finální produkt. Navíc se jedná o velmi kvalitní a dietní maso. K sušení používáme pouze prsní řízky, které získáváme z vybraných malochovů v České republice. Plátky masa jsou silné 4 mm a jemně nasolené.

Chci koupit v e-shopu

 

Proč zrovna hovězí a krůtí?

Pro nás je velmi důležité, jak sušené maso chutná. Proto jsme pro sušení zvolili hovězí a krůtí maso, které má po vysušení veškeré výživové hodnoty, stále výbornou chuť a není třeba ho ničím vylepšovat.

Chcete Fine Gusto poznat blíže? Napište nám!

4