Sušené maso: zdravá strava pro sportovce
16.10.2017

Sušené maso: zdravá strava pro sportovce

Informace o sušeném masu jako o zdravé potravině se postupně dostává i mezi širokou veřejnost. Na českém trhu začíná být tento pokrm populární a vyhledávají ho i ti konzumenti, kteří se s ním dříve buďto nesetkali, nebo o něm zkrátka neměli dostatek informací.

Ideální doplněk stravy pro sportovce

Sušené maso se nejčastěji objevuje v jídelníčku vrcholových i rekreačních sportovců. Důvodů obliby této pochoutky mezi sportovci je více. Jedním z nich je zdravé složení sušeného masa. Při sušení se z masa odstraní voda, ale potřebné bílkoviny zůstávají. K sušení se používá výhradně libové maso, sportovec tak při jeho konzumaci do těla dostane pokrm obsahující více než 60 % bílkovin, minimum tuků a žádné sacharidy. Jde tedy tak o ideální doplněk stravy pro sportovce, který dodá tělu potřebnou výživu.

Chci koupit v e-shopu

Nechybí ani kombinace sušeného masa, ovoce či semínek

Sušené maso v kombinaci se sušeným ovocem a případně semínky má také poměrně vysokou energetickou hodnotu a ideální poměr bílkovin a sacharidů, což ocení především ti sportovci, kteří potřebují podávat vysoký výkon v průběhu delšího časového úseku. Sušené maso doplní vydanou energii, ale také zmírní únavu. Pokud k tomu připočteme vysoký obsah minerálů a vitamínů, je jasné, proč je mezi sportovci tak oblíbené. Slouží jako účinná a chutná náhrada za převážně sladké proteinové tyčinky. 

Velká energie v malém balení

Sušené maso často využívají také horolezci a lidé provozující dálkovou, horskou nebo i vysokohorskou turistiku. Ti vždy potřebují účinně doplnit energii a vzhledem k nízké hmotnosti jednotlivých balíčků je sušené maso na cesty ideální.

Ve velké míře je oblíbené také mezi fitness sportovci. Ti mu začínají dávat přednost právě před zmíněnými proteinovými tyčinkami, které mají oproti sušenému masu mnohem menší obsah bílkovin, a naopak mnohem větší obsah tuků a cukrů.

Sušené maso pro všechny sportovce

Produkty ze sušeného masa lze doporučit všem sportovcům, jelikož se jedná o velmi zdravou potravinu. Velkou výhodou jsou také poměrně malé rozměry jednotlivých kousků sušeného masa. Sportovci tak nemusí celé balení sníst najednou, ale můžou si ho rozložit na několik dávek.

Prahnete po dalších informacích?

Zajímá vás více? Potřebujete zjistit více podrobností? Neváhejte nás kontaktovat, rádi se s vámi podělíme o naše zkušenosti a třeba vám také prozradíme pár tajů z výroby

4