Kde se vzalo sušené maso?
31.10.2018

Kde se vzalo sušené maso?

Sušené maso se v posledních letech stalo nedílnou součástí jídelníčku sportovců, rekreačních výletníků či vojáků. Tomuto pokrmu samozřejmě propadají i běžně pracující lidé, kteří se snaží zvýšit svou produktivitu. 

V neposlední řadě existuje také mnoho konzumentů, kteří sušenému masu propadli z důvodu skvělé chuti. Ovšem věděli jste, že o způsob, jak sušit maso se zajímá lidstvo už po tisíce let?

Díky sušenému masu lidé přežili

Již v daleké minulosti jednotlivé státy a národy využívaly různé metody konzervování masa. Zejména lovci řešili často otázku, jak absolvovat dlouhé výpravy, aniž by se jim zkazilo. Dá se tedy říci, že sušené maso pomohlo k přežití mnoha kmenům.

Sušení masa odstartovalo už ve starověku

V Evropě se sušením masa začali již starověcí Římané, jejichž vojsko se stravovalo především vepřovým masem. A právě aby se maso ihned nezkazilo, bylo různými způsoby sušeno a mohlo tak být konzumováno později. Ovšem historie nejznámějšího sušeného masa jerky sahá až do 12. – 15. století.

Kvalitní výroba sušeného masa

Ačkoliv je způsob výroby sušeného masa starý skoro jako naše civilizace, s kvalitní výrobou se začalo teprve nedávno. Příkladem může být právě i výroba v naší firmě, kde používáme k výrobě jerky pouze vybrané kusy libového krůtího a hovězího masa.

Chci vědět víc 

Sušené maso vám dodá bílkoviny i energii

Samotné sušené maso již v historii potvrdilo své pozitivní účinky. Lovce udrželo při životě a dodávalo jim energii ke splnění jejich úkolu. Dnes je to podobné, sportovci i vojáci jej jedí především z důvodu vysokého obsahu bílkovin a vysoké energetické hodnotě. I vzhledem k přípravě, která je samozřejmě mnohem sofistikovanější, než tomu bývalo dříve, je sušené maso velmi zdravé a tělu prospěšné.

Chci si koupit sušené maso

Chcete vědět, kde si můžete sušené maso koupit? Kromě našeho e-shopu také v DM drogerii, prodejnách Tesco, Žabka, Point či v multikinech Cinestrar. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

4