Rajčatová omáčka s Jerky na špagety i pizzu
5.3.2020

Rajčatová omáčka s Jerky na špagety i pizzu

Rychlých a snadných receptů není nikdy dost. Rajčatová omáčka je dalším důkazem, že Jerky nemusíte svačit pouze „jen tak“, ale mohou se stát základem pro výbornou večeři.

Na přípravu tohoto receptu budete potřebovat 150 gramů Jerky Fine Gusto, cca 75 gramů cibule a stejné množství zelené papriky. Dále plechovku oloupaných a nakrájených rajčat (cca 400 gramů), 60 mililitrů vysokoprocentní šlehačky, česnek, sůl, pepř a petržel dle chuti.

Jak na to?

Nasekané či natrhané Jerky povařte několik minut ve vodě a následně nechte odležet. Mezitím si nakrájejte na kostičky cibuli a papriku. Kousky osmahněte na mírném plameni do změknutí, přidejte prolisovaný česnek a opět krátce orestujte. Dále přisypte Jerky, rajčata, smetanu a okořeňte. Nakonec povařte 10 minut, či do zhoustnutí.

Tip: Omáčku solte opatrně. Jerky pokrm částečně ochutí. Pokud ale holdujete pálivým chutím, nebojte se přidat například jalapeño.

Omáčka se perfektně hodí na špagety, ale i jako základ na pizzu. A pokud po večeři něco zbude, můžete ji použít místo dipu k oblíbeným nachos.

4