Fine Gusto – Jerky powder
14.5.2019

Fine Gusto – Jerky powder

Každý, kdo si doma rád vaří, už se jistě někdy setkal s prázdnou ledničkou či spíží. Obzvláště zrádné bývá maso. 

V mrazáku ho mohou být zásoby na celý rok, ale jak ho rychle rozmrazit, když přijde na strávníka nečekaný hlad? Fine Gusto přináší řešení, které se jmenuje Jerky powder. Jedná se o drť ze sušeného masa, kterou od dnešního dne můžete koupit na e-shopu.

Jerky powder jedině z toho nejkvalitnějšího masa

Masová drť je vyrobena z toho nejkvalitnějšího hovězího či krůtího sušeného masa a potěší i náročné jedlíky. Je jako dělaná pro přípravu rychlých pokrmů, ale hodí se i na slané pečení či pro studenou kuchyni. Jerky powder je kvalitní surovina, která obsahuje vysoce stravitelné bílkoviny, vitamíny a minerály, zvyšuje nutriční hodnotu pokrmu a zlepšuje jeho chuť.

Jakou chcete příchuť?

Kdo se nespokojí s přírodní chutí, může sáhnout po příchuti barbecue, teryiaki či ostřejší s pepřem. Jerky powder vám doma vydrží velmi dlouho a příprava jídel je velice jednoduchá. Masovou drť využijete především při domácím pečení chleba či jiného pečiva, pro rychlou přípravu vývaru, který bude mít díky masové drti příjemnou zauzenou chuť, do instantní kaše, polévky, k domácí přípravě slaných tyčinek a u řady dalších pokrmů.

Chci jerky powder

Náš tip na recept: Dýňová polévka s krůtím Jerky powder

Suroviny:

  • krůtí Jerky powder,
  • středně velká dýně,
  • cibule,
  • česnek,
  • 3 lžíce oleje,
  • zeleninový vývar (0,5 až 1 litr),
  • opražená dýňová semínka,
  • dýňový olej,
  • smetana na ozdobení,
  • sůl, pepř a chilli dle chuti.
 

Postup:

Dýni vhodnou na vaření (např. hokkaido) nakrájíme na velké kusy, které zakápneme olejem a necháme péct, dokud nezměkne. Poté si v polévkovém hrnci osmahneme najemno nakrájenou cibuli, česnek a přidáme upečenou dýni. Zeleninu postupně podléváme vývarem tak, abychom dosáhli požadované konzistence. Následně přidáme krůtí Jerky powder a polévku povaříme asi čtvrt hodiny, dále ji osolíme a opepříme. Vše důkladně rozmixujeme a pro ještě lepší chuť můžeme přidat chilli. Polévku servírujeme s dýňovými semínky, smetanou a kapkou dýňového oleje.

Recept na dýňovou polévku se sušeným masem je nejen snadný na přípravu, ale i bohatý na bílkoviny a minerály, díky čemuž vás hravě zasytí. S Jerky powder se ale nemusíte držet zeleninových polévek, kreativitě se meze nekladou. Dobrou chuť!

Chcete se na něco zeptat?

Máte nějaké otázky nebo chcete o Jerky powder vědět více? Neváhejte nás kontaktovat.

4