Jarní detox a sušené maso jdou ruku v ruce
30.3.2020

Jarní detox a sušené maso jdou ruku v ruce

Kalendář už nám oznámil jaro, a i když se ještě často probouzíme do mrazivého rána, jaro už nedočkavě klepe na dveře. A s prvními jarními měsíci u mnohých z nás přichází na řadu generální úklid, ale také detox.

Detox patří k jaru stejně tak, jako generální úklid. Vytřídit skříně, umýt okna, připravit zahradu na příchod sluníčka. Stejně jako skříně však mnohdy potřebuje „uklidit“ i naše tělo. A nejlepší doba je právě nyní, na jaře.

Detoxem přispějeme k odstranění nahromaděných zplodin a toxinů, které se jinak kumulují a způsobují zdravotní potíže i psychickou nepohodu. Po pročištění proto přichází příval energie, kreativity, zlepší se metabolismus i některé chronické zdravotní obtíže.

A co je základem dobrého jarního detoxu?

  • Absence alkoholu
  • Pití horké vody v průběhu celého dne
  • Bylinkové čaje
  • Půst
  • Odlehčený jídelníček plný ovoce a zeleniny

Jarní detox a sušené maso

Do zdravého jídelníčku bezesporu patří sušené maso. Důvod je jednoduchý. Po dobu detoxu bychom měli jíst zdravé a lehké potraviny, vyvarovat se vepřovému a hovězímu masu a zaměřit se více na ryby a zeleninové saláty. Jenže to může být pro někoho zásadní překážka v držení detoxu. Maso, zejména u mužů, tvoří nedílnou součást jídelníčku. Právě proto je tu varianta sušeného masa, které má v sobě maximální dávku energetické hodnoty při minimální hmotnosti. Navíc je sušené maso potravinou plnou bílkovin, a kromě energie je i zdrojem vitamínů. I malý kousek sušeného masa, vám tak dodá dostatek potřebné energie.

V posledních letech se sušené maso stává oblíbeným v mnoha českých domácností, a to nejen u sportovců a vyznavačů zdravého životního stylu. Zejména nyní, v době koronavirové krize je poptávka po sušeném mase téměř trojnásobná. „Je skvělé, že lidé přemýšlejí o tom, co jedí a v době, kdy jsou energie a vitamíny obzvlášť potřeba, sahají právě po sušeném mase Fine Gusto,“ říká ředitel společnosti Roman Sulek.

4